Romsdal Tindegruppe

Romsdal Tindegruppe (RTG) ble stiftet på Kaffistova i Molde i 1977. Initiativtakerne var romsdalsklatrerne Lars Christian Stendal, Iver Gjelstenli, Hans Christian Doseth og Kjetil Svanemyr. Hensikten med gruppa var å bidra til kontakt og å skape et felles forum for klatrere i indre og ytre Romsdal.

Grunnleggerne var svært bevisste på å kalle det gruppe og ikke klubb. Det skulle være minst mulig byråkrati og mest mulig klatring. Til å begynne med begrenset aktiviteten seg til lysbildekvelder om høsten og våren og årlige klatresamlinger i Julsundet og på Hornaksla. Disse samlingene blir forøvrig fortsatt gjennomført hvert år. I tillegg ble det også gjennomført samlinger i fjellet, blant annet i Hestebotn under Klauva og i Molladalen.

Tindegruppas først store løft, kom da hytta i Hestebotn ble satt opp av driftige isfjordinger på midten av 80-tallet. Denne er fortsatt jevnlig besøkt av tindegruppas medlemmer. Gruppa gir også ut "Blekka" 4-5 ganger i året. Dette bladet har fungert som et infoskriv til medlemmene, med møteinnkallinger, bilder og sladrespalter om nye ruter. Årsmøtene har tradisjonelt vært gjennomført på Måsvassbu (som regel lagt til ei måneskinnshelg i januar) med påfølgende årsmøtefest.

Romsdal Tindegruppe har i dag, med sine 700 medlemmer utviklet seg til en seriøs klubb med medlemskap i Norges Klatreforbund og Idrettsforbundet. Gruppa ønsker også å bidra til erfaringsutveksling, kursing av medlemmer og rebolting av aktuelle klatrefelt.

Du finner tindegruppas hjemmeside her.

Bli medlem

Bli medlem av Romsdal Tindegruppe her.

Du kan også bli medlem ved å komme innom Moldeveggen og betale kontigenten der.

Åpningstider

 
Mandag, onsdag og fredag:     
08:00-22:00
 
Tirsdag og torsdag:               
10:00-22:00
 
Lørdag og søndag:                 
10:00-20:00
 
 
 

Kontakt

Moldeveggen

Moldelivegen 80
6413 Molde

Tlf: 93 07 12 34
post@moldeveggen.no

Se kart her